Plani i aktiviteteve, festat dhe datat e rëndësishme islame për vitin 2022 Uncategorized @sq  27 SHKURT (e diel): Israja dhe Miraxhit. Ligjeratë & Mevlud.  05 MARS (e shtunë): Ligjërata e... Lexo më shumë Plani i aktiviteteve, festat dhe datat e rëndësishme islame për vitin 2021 Njoftime
• 13 SHKURT (e shtunë): 1 Rexheb – Hyrja në tre muajt e bekuar. • 18 SHKURT (e...
Lexo më shumë
Vaktija e Ramazanit 2021 Njoftime

Vaktija e Ramazanit 1442/2021per Rebstein, e llogaritur sipas kohes lokale te Rheintal-it

...
Lexo më shumë
Programi i Ramazanit në Rebstein Njoftime
PROGRAMI I RAMAZANIT NË REBSTEIN: • Namazi i SABAHUT falet 20 minuta pas IMSAKUT. • Namazi i akshamit falet...
Lexo më shumë
Imsakija per Ramazanin 2020 | 1441, Zvicer Ligjerata fetare
Imsakija per Ramazanin 2020 | 1441, Zvicer. Fitër Bajrami është më 24 Maj 2020, kurse namazi i...
Lexo më shumë
Coronavirusi dhe izolimi shtëpiak në një këndvështrim tjetër Uncategorized @sq I Dërguari i Allahut, Muhammedi ﷺ thotë: "E çuditshme është puna e besimtarit. Gjithë jeta e tij është... Lexo më shumë NJOFTIM Njoftime 14.03.2020, e shtunë   NJOFTIM   Të dashur xhematlinjë dhe anëtarë të xhamisë “Al-Shems” në Rebstein!   Duke pasur parasysh situatën alarmante të... Lexo më shumë PLANI I AKTIVITETEVE Festat dhe datat e rëndësishme islame Viti 2020 Uncategorized @sq
• 25 SHKURT (e martë): 1 Rexheb – Hyrja në tre muajt e mëdhenj. • 27 SHKURT (e...
Lexo më shumë
Gruaja në jetën e Profetit s.a.v.s. Ligjerata fetare
Gruaja në jetën e Profetit s.a.v.s.   I pari njeri që pranoi Islamin, ishte një grua, ajo ishte...
Lexo më shumë
MËNDESHAT DHE KUJDESTARET E RESULULLAHIT, S.A.V.S. Ligjerata fetare
MËNDESHAT DHE KUJDESTARET E RESULULLAHIT, S.A.V.S. E para që i dha gji Resulullahit, s.a.v.s., ishte e ëma, zonja...
Lexo më shumë
PREJARDHJA E PASTËR DHE FISNIKE E RESULULLAHIT S.A.V.S. Ligjerata fetare
PREJARDHJA E PASTËR DHE FISNIKE E RESULULLAHIT S.A.V.S. Ai është Muhamedi, i biri Abdullahit, ky i biri Abdulmuttalibit,...
Lexo më shumë

Mirësevini

Xhamia “AL-SHEMS”, Rebstein

Bashkësia Islame “Al-Shems” me seli në fshatin Rebstein të Zvicrës është institucion fetar i pavarur i të gjithë pjesëtarëve të besimit islam që jetojnë në regjionin e Rheintalit të Kantonit të St. Gallenit. Ky institucion islam bën pjesë ndër institucionet e para islamo-shqiptare që janë hapur në Zvicër.

Kjo Bashkësi Islame ka për qëllim organizimin e jetës fetare të muslimanëve dhe angazhohet që të gjithë pjesëtarët e vet të jetojnë në përputhje më normat islame, të ruajë dhe të zhvillojë vetëdijen islame, dhe të punojë për ngritjen shpirtërore, kulturore, shkencore dhe socio­ekonomike të muslimanëve.

LOKACIONI

Lokacioni

Adresa e xhamise Al-Shems

Adresa: Gewerbestrasse 2, 9445 Rebstein
Email: bi-igr@hotmail.com
Website: al-shems.ch

GALERIALIGJERATATIMAMI I XHAMISE

Imami i xhamisë

Enes ef. Koshi

Enes Xhavit Koshi lindi më 08.09.1978 në Gjakovë, Kosovë. Shkollën fillore e mbaroi në vendlindje më 1992. Po në këtë vit, regjistrohet në Medresenë e Mesme “Alauddin” në Prishtinë. Pas përfundimit të Medresesë, vijon kurset e gjuhës arabe në Tripoli të Libisë. Pas kthimit nga Libia, vazhdon studimet univeristare pranë Fakultetit të Studimeve Islame në Prishtinë.

Gjatë viteve 2001-2009 kreu detyrën e imamit, hatibit dhe mualimit pranë xhamisë së Hadumit në Gjakovë. Brenda kësaj periudhe, ka punuar edhe si arsmitar i Kur’anit në Institutin e Hivzit në Gjakovë, ku së bashku me kolegët e tij, nxorrën 12 hafizllarë. Ka marrë pjesë në disa seminare si brenda ashtu dhe jashtë vendit.

Plani i aktiviteteve

Publikime

Ndërrimi i adresës

Loading

Prezentimi

Sponzoret e xhamise tone

Antarsohu ne xhami

Antarsohu edhe ti se bashku me familjen dhe sjell frymen islame ne perditshmerine tuaj!