Friday , December 13 2019
Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home / Ligjërata / Në përkujtim të Israsë dhe Miraxhit (1)

Në përkujtim të Israsë dhe Miraxhit (1)

Muxhizja (mrekullia) e Israsë është e vërtetuar me tekst kur‘anor dhe thënie të vërteta profetike (hadithe).

Çdo musliman e ka për detyrë të besojë bindshëm se Allahu i Madhërishëm e barti robin e Tij (hz. Muhammedin a.s.) në një pjesë të natës prej Mesxhidi Haramit (Qabesë në Mekë) gjer në Mesxhidi Aksa (Xhaminë e Largët në Jerusalem).

Të gjithë dijetarët islam, klasik dhe bashëkohorë, muahddith e mufessir, skolastikë e juristë, kanë dalë në përfundim se Mrekullia e Israsë i ka ndodhur Hz. Muhammedit a.s. me trup dhe me shpirt, zgjuar e jo në ëndërr.

Ky është besimi i Ehli Sunnetit dhe Xhematit dhe kjo është e vërteta!

Lexo gjithashtu

NË PËRKUJTIM TË ISRASË DHE MIRAXHIT (6)

Hz. Muhammedi a.s. u kthye nga Miraxhi me tri dhurata (hedije) të çmuara për ummetin …

Leave a Reply