Aksion për ndërtimin e një shtëpise për familjën Destan Ahmeti

Selam Alejkum

Të ndëruar xhemat. Xhamia Al-Shems në Rebstein ka filluar një aksion për ndërtimin e një shtëpise në Preshevë. Ajo shtëpi është e parapar për familjën Destan Ahmeti, e cila ka 9 anëtar. Ajo familje është në gjendje shumë te mjerushme dhe jeton vetëm prej ndihmave sociale.

 

Bëhët apel te gjith anëtarëve, çofshin te gjinis mashkullore apo femrore, që të zgjasin dorën e ndihmës për kët  vepër humanitar. Sespe sadaka është nje vepër shumë e pelqyer tek zoti.

Kështu që zoti thot në Kur'an: "Ata që për hir të Allahut e japin pasurinë e tyre, e pastaj atë që dhanë nuk e përcjellin me të përmendur e me mburrje, ata e kanë shpërblimin e vet te Zoti i tyre, për ata nuk ka frike, ata as që do të brengosen. (Bekare, 262)

Transmetohet që ka thënë Muhammedi alejhi selam: çdo ditë që lind, zbresin dy melek dhe lutën tek zoti: O Zoti madh, shtoja pasurinë atij që jep, dhe shkaterroja pasurin atij që nuk jep.

 

Trualli për ta ndërtuar shtëpinë, është dhuruar nga Muhamer Aliti.

 

Mbledhja e t'hollave bëhët në xhami përmes çeçeve ose direkt te përgjegjësi Jonuz Limani.

 

Me lejen e Allahut ky aksion do të përfundoj shum shpejt për tju ofruar edhe ksaj familje shpresen për një jetë ma të lehtë dhe me ma pak brenga.

 

 Me selame të përzemërta nga kryesia e xhamisë së Al-Shemsit.

 

Hadith

Transmetohet nga Ebu Hurejre r.a: 
Ka thënë i dërguari sal-lallahu alejhi we sel-lem:
“Agjërimi më i mirë pas Ramazanit është agjërimi i muajit të Allahut Muharrem”

Ajete te zgjedhura

Për hirë të Allahut, vizita e shtëpisë (Qabes) është obligim për atë që ka mundësi udhëtimi te ajo, e kush nuk e beson (ai nuk e viziton); Allahu nuk është i nevojshëm për (ibadetin që e bëjnë) njerëzit >>[Ali Imran, 97]